14:30

Skabersjö DFF

Referat: AIF Barrikaden - Skabersjö DFF

Så var det dags för säsongens andra 9-mannamatch och för mig var den första jag sett laget göra.

Vad jag, som precis kommit från gungflyet på Gullviksborg där jag såg herrlaget inkassera ännu en förlust, den här gången 1-3 mot Heleneholm, först kan fastslå är att det var tur (nåja en viss skicklighet i bedömningsförmågan för spelare och ledare i laget får väl också sägas ha spelat en bärande roll i beslutet) att matchen flyttades till Heleneholm. Det hade helt enkelt inte gått att spela en match till där utan mycket stor risk för skador till höger och vänster.

Vi började väldigt bra med vinden i ryggen, en vind som jag dock inte tycker vi behärskade optimalt. Vi tog inte tillräcklig hänsyn till den när vi slog djupledningspassningar. Kombinationen av denna medvind, och det för oss relativt ovana konstgräset gjorde att bollarna ofta rann ifrån oss. Vi utnyttjade inte heller till fullo möjligheten att få till hårda skott i medvinden. Speciellt Amanda som gjorde så många fina egna räder, där hon gick själv med bollen förbi ett flertal spelare, skaffade sig utmärkta skottlägen där hon dock valde andra lösningar.

Detta sagt så var det ändå en väldigt pigg inledning från vår sida. Vi spelade lugnt och till synes med stort självförtroende och kom till många avslut på mål även om de till en början inte oroade deras målvakt nämnvärt. Statistikdåre som jag dessvärre är (försöker hålla det inom rimliga gränser men det är som bekant inte lätt att lära gamla hundar sitta)noterade jag att vi hade haft tre avslut på målet innan klockan hunnit upp till 1 ½ min (!!)och hela 8 de första 27 minuterna. Vi rullade också runt fint och spelet var nästan hela tiden förlagt till deras planhalva.

Skabersjötjejerna var faktiskt nästan statister i början och verkade spela med lika dåligt självförtroende som vårt var bra. Ett sett till matchbilden synnerligen omotiverat ledningsmål för dem på en frispark fick igång deras spelare lite men inte mer än att vi under en dryg tiominutersperiod skapade målchans på målchans och två av dem resulterade, båda efter fina anfall. I den 29:e min kvitterade Ellinor på ett skott i närmsta krysset efter pass från Johanna (väl?) ev med lite hjälp av ett motståndarben (passningen alltså inte Ellinors klockrena avslut). I den 32:a min gjorde vi 2-1 på ett riktigt drömanfall som avslutades med att Amanda slog en perfekt passning till en Johanna som inte gjorde något misstag utan säkert förpassade bollen i nät.

Dessvärre fick vi inte behålla vår ledning så särskilt länge innan Skabersjö kvitterade på ett rent slumpmål. Detta mål verkade i motsats till det tidigare få upp modet rejält på Skabersjös spelare som nu höjde sin spelkvalité rejält och dominerade klart precis i slutet av halvleken och gjorde i 41:a min också det ledningsmål till 3-2, på ett hårt skott ur lite dålig vinkel från en spelare som tråcklat sig fram längs kortlinjen, som sedermera tyvärr också skulle visa sig bli slutresultat.

Andra halvlek var spelmässigt relativt jämn, kanske med ett litet spelmässigt övertag för Skabersjö som var ett mycket bättre lag nu och som fr.a. verkade tro på sig själv efter den fina avslutningen på den första halvleken. De hade också de bästa målchanserna. På de två hetaste gjorde Nora som stod i mål den här halvleken två jättefina ingripanden. Vi hade väl mest lite halvchanser i denna halvlek som rent allmänt inte var så händelserik som den första.

Totalt sett gjorde vi en bra insats med mycket bra kortpassningsspel men var rätt ineffektiva när vi närmade oss deras mål. Sedan måste det ju alltid ses som ett plus att alla ger allt och kämpar för och stöttar varandra från minut 1 till minut 90. Det värmer ens hjärta något så otroligt att varje gång se denna glädje och sammanhållning och jag är så ledsen varje gång jag missar en match – vilket i år har varit de flesta skulle en elak människa kunna säga men det har haft sina skäl.

Statistik: Hörnor: 3-2 Avslut på mål: 16-15 (!, det blir många avslut med de stora ytor och därmed fler skottlägen som spel med bara 8 utespelare i varje lag, på en inte så mycket mindre plan än på 11-mannaspel, innebär) Avslut utanför: 5-6

sön 5 sep 2021, 13:00 Skabersjö DFF - AIF Barrikaden 1 - 2